Empanadas

Her er en variant av empanadas hvor jeg bruker butterdeig.

Ingredienser fyll

  • 2 kopper chorizo (jeg bruker innmaten i jacobs chorizopølser)
  • 1/2 kopp løk i terninger
  • 1/2 kopp paprika i terninger
  • 1 ss hvitløk
  • 2 kopper revet ost (mozzarella)
  • 2 aa hakket persille
  • 1 ts pepper

Stek chorizo til gjennomstekt, avkjøl
Stek løk, paprika og hvitløk til de er blanke. Avkjøl
Bland samme alt + ost i en bolle.

Fremgangsmåte
Kjevle ut butterdeig (husk å tine hvis du burker frosne).
Pisket egg med litt vann til å rundt kanten på deigen.
Stikk ut sirkler i passe størrelser, ca. 10 cm omkrets.
Legg en spiseskje med fyll på hver sirkel. Fold sammen. Klem evt. med en gaffel.
Legg på bakepapir, pensle med eggeblandingen og stek i ovenen på 200 grader til gyldne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *