Her er en variant av empanadas hvor jeg bruker butterdeig.
Ingredienser fyll
- 2 kopper chorizo (jeg bruker innmaten i jacobs chorizopølser)
- 1/2 kopp løk i terninger
- 1/2 kopp paprika i terninger
- 1 ss hvitløk
- 2 kopper revet ost (mozzarella)
- 2 aa hakket persille
- 1 ts pepper
Stek chorizo til gjennomstekt, avkjøl
Stek løk, paprika og hvitløk til de er blanke. Avkjøl
Bland samme alt + ost i en bolle.
Fremgangsmåte
Kjevle ut butterdeig (husk å tine hvis du burker frosne).
Pisket egg med litt vann til å rundt kanten på deigen.
Stikk ut sirkler i passe størrelser, ca. 10 cm omkrets.
Legg en spiseskje med fyll på hver sirkel. Fold sammen. Klem evt. med en gaffel.
Legg på bakepapir, pensle med eggeblandingen og stek i ovenen på 200 grader til gyldne