Veldig god oppskrift fra Bent Stiansen
Ingredienser:
1 kg svinenakke
1 ss salt
1 ss grovmalt, sort pepper
1 ss malt anis
Barbequesaus:
1 dl ferdig barbequesaus
0.5 dl ketchup
0.5 dl hp-saus
1 ss worchestershiresaus
0.5 dl hoisinsaus
2 ss honning, helst akasiehonning
2 fedd hvitløk
0.5 ts timian
1 ss hakket chili
1 ts malt anis
(Hadde noe harrisa paste i. Det fungerte utmerket)
Fremgangsmåte:
Del svinenakken i to på langs. Det blir ca 3 cm tykke skiver og dryss på salt og masse med kvernet sort pepper
Legg kjøttet på grillen på medium varme og grill dem 15 minutter på hver side, slik at de blir gjennomstekte.
I mellomtiden blandes sausen. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt.
Når kjøttet er ferdig stekt pensles det med sausen og kjøttet stekes over svak varme slik at sausen tørker inn i kjøttet og glasserer det.
Denne prosessen gjentas flere ganger slik at vi får mye saus og dermed smak på kjøttet.