Ingredienser:
- 1/4 kopp brunt sukker
- 2 chipotle chilli i adobo saus, hakket pluss 1/4 kopp adobo sauce
- 6 hvitløkfedd, hakket
- 2 ss vann
- 2 ss lime juice
- 1 ss oliven oije
- 1/4 ts salt
- 1 kg ukokt scampi, renset
Kremet Koriander Saus:
- 1 kopp rømme
- 1/3 kopp hakket fersk koriander
- 2 hvitløkfedd, hakket
- 1-1/2 ts raspet lime skall
- 1/4 ts salt
- 1/4 ts hakket fersk mynte
Fremgangsmåte:
- I en liten gryte, kok opp brunt sukker, chipotles, adobo saus, hvitløk, lime juice, salt, olje. Senk varmen og småkok i 2 min. Fjern fra varmen og la sausen avkjøles helt
- Tøm sausen over i en plastpose (gjerne ziplock). Tillsett scampi og la det marinere i kjøleskap opp til to timer
- Lag koriander sausen
- Ta scampi ut av posen og kast marinaden. Tre scampiene inn på grillspyd. Olje grillristen
- Grill scampien under lokk på medium varme i 6-8 min. Snu når scampien blir rosa. Server med saus