Denne salsaen skiller seg fra mange andre da den skal bakes i ovnen og ikke bare blende sammen rå ingredienser
Ingredienser
0,5 kg tomater, delt i to
1 ts (Kosher) salt
1 medium jalapeño
2 hvitløksfedd
1/2 løk, skrelt og delt i fire
1/3 kopp hakket fersk koriander
2 ts fersk lime saft (ca 1/2 lime)
Sukker, smakes til
Fremgangsmåte
Sett på ovnen. Legg tomater i en ildfast form, stør over salt. Legg i jalapeño, hvitløk og løk. Stek grønnsaken til de har fått en fin stekefarge, ca 20 min. Vend jalapeño og hvitløk halvveis. Avkjøl i ca 10 min.
Hvis ønskelig kan frøene fjernes i chillien hvis man ikke ønsker en sterk salsa. Flytt alle grønnsakene over i en blender (evt. stavmikser). Blend.
I en bolle, bland inn korander og lime saft. Smak til med salt og sukker. Sett i kjøleskap, helst i 30 min før servering. Kan lagres i en beholder i kjøleskap i opp til en uke.