Naan

Alltid verd innsatsen å lage eget naan brød 😉

Ingredienser

1,5 dl varm melk

2 ts sukker

450 gr mel

25 gr gjær, halv pakke (kan bruk 2 ts tørrgjær og 1 ts bakepulver)

1 ts salt

2 ts olje

1,5 dl yogurt naturell, lett pisket

1 egg, lett pisket

Fremgangsmåte

(Tørrgjær: Bland tørrgjær, bakepulver og 1 ts sukker i varm melk og la stå til det bobler på overflaten, ca 10 min)

I en kjøkkenmaskin med degikrog, bland mel, sukker, salt i en bolle, tillsett melk, gjær, olje, yogurt og egg. Elt i ca 10 min.

Ha litt olje på deigballen og sett til heving, tildekket, i ca 1 time.

Varm ovnen opp til det varmeste, 300gr hvis mulig. Bruk pizzastål (el. pizzastein).

Del deigen i seks baller. Form til tåreformede naan brød, 0,5 cm tykke.

Stek hvert brød på platen til det blåser seg opp. Skal kun ta noen få minutter.

Legg de ferdigstekte naan brødene på rist. Pakk gjerne brødene inn i et håndkle eller folie for å unngå at det tørker og for å holde varme til servering.