Gulrotkake

Denne er kopiert fra svenske Tina

Ingredienser:

3 stk egg

3 1/2 dl sukker

1 1/2 dl grovhakkete valnøtter

1 1/2 ts natron (bikarbonat)

1 1/2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1 1/2 ss kardemomme

1 ss kanel

4 dl mel

4 dl fin-revet gulrot

2 1/2 dl nøytral olje

smør til formen (24-26 cm)

Krem:

2 dl melis

200 gr smeltet avkjølt smør

200 gr philadelphia ost

revet skall av en sitron + saften

3 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

Egg og sukker piskes hvitt. Tilsett valnøtt, natron, bakepulver, salt, kardemomme, kanel, mel.

Bland i gulerøtter og olje. Hell i en form (m/ løs bunn). Stek på 200 grader i 30-40 min

Smelt smør. Visp inn melis og ost. Tilsett vaniljesukker og sitronskall (+ saft ved behov). Visp

Fordel kremen på kaken, gjerne i to lag. La kaken stå litt. Pynt gjerne med strimlet gulerøtter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *