Martin Johanssons langhevet baguetter
Ingredienser
- 3 g fersk gjær
- 300g kaldt vann
- 390g siktet hvetemel
- 6-9g salt
- Sesamfrø til utbaking
Fremgangsmåte
Rør gjær ut i vann, tilsett mel og salt. Deigen skal være løs. Dekk til bollen og la stå i 8-10 timer
Sett ovnen på 275 grader. En plate på midten og en nederst. Skrap ut deigen på et melet benk. Dra deigen ut i en firkant. Brett inn fra hver side som en pakke. ca 25 x 25 cm. Vend skøyten ned. La deigen heve i ca 40 min.
Del deigen i tre avlange biter og dra de litt i lengeden. Legg de forsiktig over på bakepapir. Vri gjerne baguettene litt og ha på sesamfrø hvis ønskelig. Skyv bakepairet over på platen i ovnen. Legg noen isbiter på nederste plate. Dette gir en god skorpe. Stek baguettene i 15-20 min slik at de får god farge. Slepp ut damp på slutten. Det kan kanskje også være nødvendig å snu baguettene slik at undersiden også stekes. Avkjøl på rist.