Ostesuppe med øl

Ingredienser

115 g smør

1 løk

65 g gulerøtter i biter

80 g selleri i biter

140 g mel

475 ml kyllingbuljong

1 (33 cl) boks lys øl

200 g cheddar, revet, godt modnet (hvis det finnes)

200 g vanlig (sveitsisk) ost, revet

475 ml fløte

1/2 ts salt

1/2 ts tørket sennep

1/2 ts worcestershire saus

450 g røkt pølse eller choritzo

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en gryte på medium varme. Ha i løk, gulerøtter og selleri og stek til mykt. Ha i mel og kok i fem minutter, rør ofte.

Ha i kyllingbuljong og øl. Kok opp. Ha i litt og litt ost mens du rører forsiktig til det nesten koker og all ost er smeltet. Ha i fløte, salt, sennep og worcestershire  saus.

Senk temperaturen og la suppen tykne. Stek pølsebiter.

Ha pølsen i suppen og server suppen i skåler eller direkte på bordet. Ha gjerne også brød eller kruttonger til.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *