Sjokoladefondant

Dette er jo en favoritt ‘lånt’ av Inge Anda. Denne oppskriften er litt stor, men halvert blir det ca 10 former. Hvis man har noe til overs er det ingen problemer å fryse røren i skålene. Genialt å ta opp fra fryseren og putte rett i ovnen. Bare legg til et par minutter i steketid.

Ingredienser:
300 gr usalta smør
330 gr sjokolade
300 gr sukker
180 gr hvetemel
9 egg

Fremgangsmåte:

Smelt smør og sjokolade i vannbad. Rør inn sukker (det skal ikke smelte). Sikt og vend inn melet. Rør inn eggene ett og ett om gangen. Fylles i smurte aluminiumsformer. Stekes ved 200 grader i 12 min. Obs. Kaken skal være flytende inni.

Jeg har også laget denne fondanten med glutenfritt mel uten noe problem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *