Chunky Linsesuppe

Veldig enkel og god linsesuppe med chunky biter av grønnsaker. Dette er en varmende suppe som er god på kjølige dager, og den er kjapp å lage.

Hvilke grønnsaker du bruker velger du selv, jeg bruker gjerne blomkål, sukkererter, gulrot og søtpotet men du kan fint bruke vanlig poteter, paprika, brokkoli og alt annet du måtte like.

Ingredienser

  • 1 boks, Linser (380 gr i lake)
  • 1 liter Vann
  • 1-2 ts Chilipulver – kan sløyfes hvis ønskelig
  • 1 ss Tomatpuré
  • 1 Løk
  • Grønnsaker, så mye man måtte ønske
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili, eller så mye eller lite som ønsket

Fremgangsmåte

Du starter med å svette en løk og hvitløk i litt olje til den blir blank og myk. Deretter tilsetter du en god spiseskje tomatpuré og det chilipulveret du ønsker å bruke. fres dette litt så smakene setter seg og tomatpuré blir mindre bitter. Deretter heller du i ca en liter vann og gjerne en blokk eller to med kraft. Jeg bruker grønnsakskraft men du kan også bruke kylling eller kjøttkraft.

Slipp oppi de grønnsakene som tar lengst tid å koke, eks. søtpoteter skjært i terninger o.l. du koker alt til ønsket tyggemotstand, men blomkål og brokkoli smaker jo best når det er litt crunch i de.

Jeg bruker ferdig kokte linser i boks, gjerne fra Kiwi. Skyll dem godt i en sil og hell over i suppen. Finkutt ønsket mengde chili og tilsett sammen med resten av grønnsakene som kun trenger å putre noen minutter, eks: sukkererter, blomkål o.l

Når suppen har småkokt 7-8 minutter er den ferdig. Hvis du ønsker kan du kutte opp koriander og ha over rett før servering.

Server også gjerne med litt rømme og litt ost til å strø over og noen skiver godt brød.