Empanadas v2

Ny favoritt på Empanadas. Stjal denne fra @soniavold

Blir ca 24 stykk på full oppskrift, men grei å halvere også

Ingredienser
Deig
1 kg hvetemel
250 meierismør
5 dl lunket vann
½ ts salt

Fyll
800 g biffdeig/karbonadedeig
2 chili, finhakket
1 stor løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
2 gulrøtter, finhakket i bittesmå terninger
4 ss tomatpuré
3 ts spisskummen
Salt
Pepper
Kajennepepper

1-2 pk revet ost
Egg til pensling

Fremgangsmåte
1. Det er best å lage deigen dagen før og la den ligge over natten i kjøleskap. Da blir den enklere å jobbe med, og du slipper gjøre alt på én dag. Fyllet kan også lages dagen før om du ønsker.
2. Bland saltet i melet. Smuldre over smøret, og bland alt sammen med vannet.
3. Kna deigen skikkelig. Bruk gjerne kjøkkenmaskin. Når du har en deig som henger godt sammen, så pakker du den inn i plastfolie og legger den i kjøleskapet til den skal brukes.
4. Stek løk, gulrot, hvitløk, chili og krydder til det begynner å mykne litt. Ha i tomatpureen og stek litt til, før du tilsetter kjøttdeigen og steker videre. Smak til med mer krydder om nødvendig. Når fyllet er ferdig, legger du det til side for avkjøling. Det kan ikke være varmt når det legges på deigen.
5. Ta deigen ut av kjøleskapet og del den opp i ca. 24 deler. Kjevle hver del ut til omtrent 15 cm i diameter. Finn frem en liten asjett i passelig størrelse og legg oppå. Skjær rundt.
6. Legg om lag en spiseskje med fyll på den nederste halvparten av sirkelen, men la det være en liten kant rundt som ikke dekkes. Legges litt revet ost på toppen av fyllet. Pensle med kaldt vann rundt kanten på deigen. Jeg pleier å ha en skål med kaldt vann stående og bruker fingrene.
7. Brett den andre deighalvparten over fyllet, slik at det blir en halvsirkel. Press delene sammen med en gaffel, slik at du får et fint mønster. Du kan også prøve deg på vri og bretting for å få den fine flettekanten.
8. Legg empanadasene på en stekeplate med bakepapir etterhvert som de er ferdig brettet. Pensle hver empanada med pisket egg.
9. Stek på 200 grader midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til de blir gylne.
10. Server med pico de gallo-salsa, mango og guacamole.