Rullekebab – brød

Tanken bak disse var å finne et brød tilsvarende rullekebab. Derfor er ikke disse tynne som tortilla, men litt tykkere, nesten som pita.
Svensken ville muligens kalt dette tunnbrød…
Uansett så fungere de som wraps, tortilla, chipati, rullekebab eller bare oppskåret til dipp, supper osv.
Ingredienser:
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 ts sukker
knivsodd salt
1 dl varm vann
0,5 dl olje
Fremgangsmåte:
Bland det tørre i en skål.
Ha i det varmt vann og olje, bruk en slikkepott og kna det sammen.
Deretter knar du det lett sammen på benken. Ha det over i skålen og la deigen hvile i ca. 20 min.
Del deigen i 4 og rull til boller og kjevl så til 4 tynne store lefser. Husk å bruk mye hvetemel, så deigen ikke fester seg i benken.
Stek de på middels varme i en tørr panne, eller rett på platetoppen. Stekingen går fort, så husk å følg med. Lefsen er klar til å stekes på andre side, når det kommer store bobler.
Stek så til det bobler godt igjen. Følg med at den ikke blir svidd.
La de så hvile på en rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *