Ja disse blir veldig gode. Muligens pga fettet 😉
Ingredienser:
3 kopper mel
2 ts bakepulver
1 ts. salt
4 – 6 ss fett/smult (Flott matfett)
1 1/4 kopp varmt vann
Fremgangsmåte:
Bland det tørre i en bolle. Smuldre fett i det tørre. Bruk gjerne en «pastry cutter». Fettet skal bli godt blandet og bli til små smuler.
Hell over varmt vann og elt 30-40 ganger til det blir en smidig deig. La deigen hvile tildekket av et fuktig håndkle, opp mot en time.
Del deigen opp i 12 baller på størrelse med golfballer.
Hver ball skal kjevles så tynt som mulig. Du skal kunne se underlaget gjennom tortillaen.
Stek hver tortilla i en oppvarmet jernpanne på medium/høy temperatur. Snu når du ser bobler på tortilla og pass på at det ikke blir svidd.
Oppbevar de ferdig stekte tortillaene i en tortillavarmer eller i et håndkle.